F.C. FORTINBRAS

Rebecca is ook een onderdeel van F.C. Fortinbras.

F.C. Fortinbras bestaat uit theatermakers Liselot van de Geer, Otto Ketelaers, Rebecca Schoolmeesters en Sebas van der Donk. Tijdens hun opleiding aan de Academie voor Theater in Tilburg, leerden zij elkaar kennen. Niet alleen vriendschappelijk, maar ook theatraal ontstond er een grote klik. Na hun afstuderen in 2016 besloten zij dat ze samen theater wilden blijven maken. Dit keer niet onder de vleugels van regisseurs of docenten, maar met zijn vieren. F.C. Fortinbras was een feit!

Fortinbras bestaat uit vier totaal verschillende personen, die echter alle vier het leven beschouwen vanuit een filosofische blik. De belangrijkste thematiek van F.C. Fortinbras is de zoektocht naar de zin van het leven. Vanuit hier snijden deze vier theatermakers verschillende thema’s aan zoals tijd, geloof, de dood en identiteit. Fortinbras is op zoek naar verbinding en verdieping, maar wel op een toegankelijke manier waarbij ze hun publiek niet uit het oog verliezen. Ze willen hun publiek inspireren en betrekken bij hun zoektocht.
Fortinbras maakt onontkoombaar transparant montage-theater. Ze mixen theatrale acts, met persoonlijke filosofische visies in een dynamisch toegankelijk geheel. Als collectief willen ze een beweging veroorzaken, de wereld verbeteren en mensen raken en verbinden, met hun grootste liefde, theater.

Eind augustus gaat de eerste échte voorstelling van F.C. Fortinbras in première, maar daarvoor zullen jullie zeker al van ze horen.


Foto: Merel van Dooren