REBECCA

Rebecca Schoolmeesters(1991) begon met theater op de Jeugdtheaterschool in Roermond, hier volgde zij haar eerste improvisatielessen en stroomde al snel door naar productiegroepen.
In 2010, wist Rebecca zeker dat ze van theater haar beroep wilde maken en begon ze aan de MHBO vooropleiding Theater in Den Bosch.
Na deze succesvol afgerond te hebben, begon in 2012 een nieuw avontuur op de Academie voor Theater in Tilburg.
Hier werd ze opgeleid als docent, theatermaker en speler.
In haar laatste jaar heeft Rebecca zich gespecialiseerd in het maken van solowerk, door middel van het volgen van een minor op de Koningstheateracademie.

Na haar afstuderen in 2016 is Rebecca werkzaam als freelance theatermaker en actrice.
Rebecca heeft gewerkt en/of stage gelopen bij o.a. Lisah maakt Roezemoes, Het Zuidelijk Toneel, het van Abbe Museum, Physical Theatre Group ENSŌ, F.C. FORTINBRAS en de Koningstheateracademie.
Ook maakt ze voorstellingen en solo's vanuit eigen initiatief die o.a. te zien waren op Theaterfestival Boulevard, Café Theater Festival en Limburg Festival.

Rebecca maakt voorstellingen over de twee thema's die elk mens en dier op deze aarde met elkaar verbind, de dood en het leven.
Ze maakt de zoektocht naar hoe om te gaan met de dood, terwijl je leeft, bespreekbaar en humoristisch.

Rebecca vindt het belangrijk om op zoek te gaan naar de luchtigheid en schoonheid van het leven, ondanks het noodlot (de dood) dat ons allen te wachten staat.'Ik ken niemand die zo goed het tragische en het komische in een personage voelbaar weet te maken. Met een fijnzinnig gevoel voor details, humor en timing transformeert Rebecca met het grootste gemak.'
- Roeland Vos, docent Academie voor Theater, afstudeerspeech

'Rebecca is een topspeler! Ze heeft heel erg veel plezier in haar spel en is fijn om mee te werken. Daarnaast is ze ontzettend grappig, zonder dat ze daar haar best voor doet.
Rebecca brengt een fijne energie mee naar de repetitie. Ze gaat goed met aanwijzingen om, durft vragen te stellen en gaat er volle bak voor. Ze durft verschillende kanten van zichzelf te laten zien en probeert veel uit. Ze verrast met integere humor. Een intelligente, hilarische en passievolle actrice!'

-Karlijn Vlug, Regisseur Theatercollectief Enso

'Als regisseur zoekt Rebecca op een veilige en open manier met haar spelers naar grenzen binnen de gegeven situatie. Ze daagt je uit als speler waar nodig én laat je vrij onderzoeken waardoor je oog in oog komt te staan met die grenzen.'
- Raisa Melo Fortes, Actrice HORA FUGIT

'Als regisseur is Rebecca communicatief, humoristisch, energiek, fysiek, overtuigend, creërend, organisatorisch , componerend en gevoelig.
Met andere woorden: Gewoon helemaal top!'

- Gabrielle Logister, Actrice HORA FUGIT

Op deze site en op Rebecca's facebook vind je meer info over voorstellingen en speeldata.
CV